Home » D:News » Andy Murray se retrage din activitate. „Sunt cu adevărat fericit acum”

Andy Murray se retrage din activitate. „Sunt cu adevărat fericit acum”

Andy Murray se retrage din activitate. „Sunt cu adevărat fericit acum”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.08.2024

Sir Andy Murray a declarat că se retrage din tenis. Cariera sa plină de trofee a ajuns la final la Jocurile Olimpice de la Paris, închizând un alt capitol pentru generația de aur a tenisului.

Fostul număr unu mondial și câștigător a trei titluri de Grand Slam s-a retras la vârsta de 37 de ani, când el și Dan Evans au pierdut în sferturile de finală ale probei de dublu masculin. Perechea americană Taylor Fritz și Tommy Paul a pus capăt carierei scoțianului cu o victorie cu 6-2, 6-4 pe arena Court Suzanne Lenglen ale cărei tribune erau pline. Britanicul Murray anunțase deja că Jocurile Olimpice vor fi ultimul eveniment al ilustrei sale cariere.

„Sunt mândru de cariera mea, de realizările mele și de ceea ce am pus în sport”, a spus Murray, citat de insidethegames. „Evident, a fost emoționant pentru că este ultima dată când am jucat un meci oficial. Dar sunt cu adevărat fericit acum. Sunt fericit de cum s-a terminat”.

„Oricum, niciodată nu mi-a plăcut tenisul”

„Mă bucur că am reușit să vin aici la Jocurile Olimpice și să termin în termenii mei, pentru că uneori în ultimii ani nu a fost o certitudine”, a adăugat el.

La doar câteva ore după ultimul său meci, Murray a scris cu obrăznicie pe X: „Oricum, niciodată nu mi-a plăcut tenisul”.

Rivalul Novak Djokovic l-a descris pe Murray drept „un competitor incredibil”.

„Unul dintre cei mai mari războinici pe care i-a văzut tenisul. Spiritul său de luptător este cu siguranță ceva care, sunt sigur, va inspira multe generații viitoare”, a spus sârbul.

Unul dintre „Cei patru mari” ai tenisului

Unul dintre „Cei patru mari” ai sportului, Murray se alătură lui Roger Federer, de 20 de ori câștigător de Grand Slam, după ce elvețianul s-a retras în 2022.

Rafael Nadal, câștigătorul a 22 de turnee majore, dar care se luptă cu mai multe accidentări la vârsta de 38 de ani, a părăsit miercuri Jocurile Olimpice de la Paris și a sugerat că a jucat ultimul său meci la Roland Garros, unde a câștigat 14 dintre Slamurile sale.

De asemenea, Nadal s-a retras de la US Open, stârnind și mai multe speculații conform cărora spaniolul e pe cale și el să se retragă.

Astfel, doar Djokovic, în vârstă de 37 de ani, câștigător al unui record de 24 de Grand Slam-uri, ar mai fi activ dintre cei patru, care au câștigat împreună 69 de turnee majore.

Murray a pus capăt celebrei așteptări de 77 de ani a Marii Britanii pentru un campion masculin la Wimbledon când a triumfat în 2013, învingându-l pe Djokovic în finală. El a adăugat un al doilea titlu în 2016, ducând totalul său de GS-uri câștigate la trei, după ce s-a impus la US Open 2012.

Murray a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2012

Murray a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2012 la All England Club, când l-a învins pe Federer la doar câteva săptămâni după ce pierduse finala de la Wimbledon în fața elvețianului pe același teren central.

Patru ani mai târziu, l-a învins pe Juan Martin del Potro și a devenit primul jucător de tenis, bărbat sau femeie, care a câștigat două medalii olimpice de aur la simplu. Murray a condus, de asemenea, Marea Britanie la câștigarea Cupei Davis în 2015, prima în 79 de ani. A câștigat 46 de titluri în total și a încasat aproximativ 65 de milioane de dolari în premii.

Scoțianul a fost afectat de accidentări în ultimii ani, ajungând pe locul 117 în lume. El a jucat cu un șold metalic din 2019 și a suferit leziuni la gleznă la începutul acestui an, înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unui chist spinal, care l-a exclus de la simplu la Wimbledon.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase