Câți bani au fost strânși pentru campania lui Kamala Harris de la retragerea lui Joe Biden?

30 07. 2024, 09:00
Foto: Shutterstock

200 de milioane de dolari au fost strânși pentru campania lui Kamala Harris de la retragerea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidențiale, scrie Sky News.

Rob Flaherty, directorul adjunct de campanie al vicepreședintelui american, a declarat că 66% din fonduri au fost obținute de la noi donatori.

„În săptămâna de când am început, Kamala Harris a strâns 200 de milioane de dolari. 66% din această sumă provine de la donatori noi. Am înscris 170.000 de voluntari noi. O campanie bazată pe oameni pentru o președinție bazată pe oameni”, a scris Flaherty pe platforma X.

Președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a retras din cursă duminică, 21 iulie, pe fondul întrebărilor privind vârsta și sănătatea sa. Biden, care s-a angajat să rămână președinte până la sfârșitul mandatului său, a susținut-o pe Harris pentru alegerile din noiembrie împotriva fostului președinte Trump.

Harris a obținut deja sprijinul majorității delegaților la Convenția Națională Democrată, ceea ce o va face să devină probabil candidatul partidului la președinție.