Home » D:News » O navă rusă ar fi încălcat teritoriul Finlandei

O navă rusă ar fi încălcat teritoriul Finlandei

O navă rusă ar fi încălcat teritoriul Finlandei
Foto: Shutterstock
Publicat: 28.07.2024

Finlanda suspectează o navă rusă că a încălcat vineri apele teritoriale ale țării nordice, a declarat guvernul, în cel mai recent incident care a afectat relațiile dintre cele două țări.

Guvernul a declarat că incidentul de vineri a avut loc în estul Golfului Finlandei, potrivit Reuters.

„Poliția de frontieră investighează incidentul și va furniza informații suplimentare pe măsură ce ancheta progresează”, a declarat Ministerul finlandez al Apărării.

Cotidianul finlandez Helsingin Sanomat l-a citat pe Petter Stauffer, investigatorul șef al poliției de frontieră, care a declarat că nava era o navă de explorare a fundului mării care opera în cadrul flotei marinei ruse din Marea Baltică.

Stauffer a declarat ziarului că nava a fost escortată în afara zonei de o navă a Gărzii de frontieră finlandeze și că incidentul a durat aproximativ șapte minute.

Ministerul finlandez al Apărării și agenția de pază a frontierelor nu au răspuns solicitărilor Reuters pentru comentarii suplimentare.

Relațiile dintre Finlanda și Rusia s-au deteriorat de la invazia rusă la scară largă a Ucrainei în 2022, care a determinat Helsinki să adere la alianța militară NATO după decenii de nealiniere și să închidă toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia.

Luna trecută, Finlanda a declarat că patru avioane militare rusești i-au încălcat spațiul aerian pe 10 iunie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase