Ce anume a lovit urechea lui Trump? Iată ce spune medicul acestuia!

28 07. 2024, 09:00
Foto: Shutterstock

Fostul medic al lui Donald Trump de la Casa Albă a contestat vineri sugestia directorului FBI conform căreia șrapnelul, și nu un glonț, ar fi putut cauza rănirea urechii drepte a candidatului republican în timpul tentativei de asasinat în Pennsylvania la 13 iulie, conform Reuters.

Ideea conform căreia un glonț a străpuns urechea lui Trump și că acesta a scăpat de moarte cu doar un sfert de centimetru a devenit un element major al campaniei sale pentru Casa Albă. Mulți dintre susținătorii săi spun că faptul că a supraviețuit a fost o intervenție divină, că Dumnezeu are grijă de Trump, iar Trump menționează în discursurile sale faptul că a fost lovit de moarte.

„Am încasat un glonț pentru democrație”, le-a spus Trump susținătorilor la un miting în Grand Rapids, Michigan, pe 20 iulie.

Ce anume a lovit urechea lui Trump?

Ronny Jackson, medicul lui Trump atunci când acesta se afla la Casa Albă, a publicat o declarație la o zi după ce Trump l-a criticat pe directorul FBI, Christopher Wray, pentru că săptămâna aceasta le-a spus parlamentarilor americani că nu era clar încă dacă Trump a fost lovit de un glonț, de șrapnel sau de sticlă.

„Nu există absolut nicio dovadă că a fost altceva decât un glonț”, a scris Jackson, un aliat apropiat al lui Trump. „Directorul Wray greșește și este nepotrivit să sugereze orice altceva”.

Jackson, care a declarat că a servit ca medic pe câmpul de luptă în Irak și a tratat multe răni prin împușcare în cariera sa, a monitorizat urechea rănită a lui Trump de la tentativa de asasinat.

Joi, Trump a folosit contul său de socializare Truth Social pentru a-l ataca pe Wray.

„Nu, a fost, din păcate, un glonț care mi-a lovit urechea, și a lovit-o puternic. Nu a fost sticlă, nu a fost șrapnel”, a scris Trump, adăugând: „Nu e de mirare că FBI-ul, cândva celebru, a pierdut încrederea Americii!”.

Jason Miller, un purtător de cuvânt al campaniei Trump, a declarat pentru Reuters că orice afirmație potrivit căreia Trump ar fi fost lovit de altceva decât de un glonț este „o conspirație de rahat”.