Atleții Coreei de Sud au fost prezentați drept nord-coreeni la Jocurile Olimpice

28 07. 2024, 02:00
Foto: Profimedia

Coreea de Sud și-a exprimat regretul că delegația sa de sportivi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de vineri a fost prezentată ca fiind din Coreea de Nord și a cerut asigurări din partea organizatorilor că greșeala nu se va mai repeta, scrie Reuters.

La trecerea pe Sena a ambarcațiunii care transporta atleții sud-coreeni, crainicul i-a prezentat drept „Republica Populară Democrată Coreeană”, numele oficial al Coreei de Nord. Prezentatorul a folosit aceeași introducere la trecerea delegației nord-coreene.

Viceministrul sud-coreean pentru sport și cultură, Jang Mi-ran, care se afla la Paris, a solicitat o întâlnire cu președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a precizat ministerul într-un comunicat.

„Ne exprimăm regretul că țara a fost prezentată ca fiind Coreea de Nord la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris”, a precizat acesta.

Comitetul Național Olimpic al Coreei de Sud a solicitat ca greșeala să nu se mai repete.

Delegația Coreei de Sud include 143 de sportivi care concurează în 21 de probe, iar cea a Coreei de Nord are 16 sportivi.