Home » D:News » George Clooney l-a lăudat pe Joe Biden pentru „salvarea democrației”

George Clooney l-a lăudat pe Joe Biden pentru „salvarea democrației”

George Clooney l-a lăudat pe Joe Biden pentru „salvarea democrației”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.07.2024

Starul hollywoodian George Clooney, unul dintre primii activiști democrați care l-au îndemnat pe Joe Biden să nu mai candideze, și-a anunțat marți sprijinul pentru Kamala Harris. A salutat, în același timp, retragerea lui Biden.

„Președintele Biden a arătat ce este adevăratul leadership. El salvează democrația încă o dată. Suntem cu toții foarte încântați să facem tot ce putem pentru a o susține pe vicepreședinta Harris în demersul ei istoric”, a afirmat Clooney într-o declarație pentru CNN.

Un important fundraiser pentru candidații democrați și un vechi susținător al lui Biden, Clooney a rupt rândurile în urmă cu două săptămâni, cerându-i deschis președintelui în vârstă de 81 de ani să cedeze locul unui candidat mai tânăr, astfel încât partidul să aibă o șansă mai mare de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie.

Democrații „nu vor câștiga în noiembrie”

„Îl iubesc pe Joe Biden”, a scris Clooney în The New York Times: „Îl consider un prieten și cred în el… Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului”.

Cu Biden în fruntea listei, a spus laureatul premiului Oscar, democrații „nu vor câștiga în noiembrie”, vor pierde controlul asupra Senatului și nu vor obține o majoritate în Camera Reprezentanților.

Biden a anunțat duminică brusc că părăsește cursa și și-a susținut vicepreședintele. Harris a obținut rapid un sprijin covârșitor din partea liderilor de partid și a adunat o cantitate uriașă de donații din partea alegătorilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase