Home » D:News » Vedeta baschetbalului american LeBron James va purta drapelul SUA la Jocurile Olimpice

Vedeta baschetbalului american LeBron James va purta drapelul SUA la Jocurile Olimpice

Vedeta baschetbalului american LeBron James va purta drapelul SUA la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.07.2024

Delegația americană l-a desemnat pe baschetbalistul LeBron James să fie purtătorul drapelului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Cel mai bun marcator all-time din NBA a câștigat deja Jocurile Olimpice de două ori (2008 și 2012).

Anunțul era așteptat, iar acum este oficial. LeBron James (39 de ani) a fost ales de colegii săi din delegația americană, prima în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, să fie purtătorul drapelului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024, pe 26 iulie. Jucătorul lui Los Angeles Lakers, dublu campion olimpic în 2008 și 2012, va conduce echipa SUA pentru a încerca să câștige al cincilea titlu consecutiv.

Cu șase zile înainte de meciul de deschidere împotriva Serbiei, pe 27 iulie, americanii au câștigat până acum cele patru meciuri de pregătire (Canada, Australia, Serbia, Sudanul de Sud).

LeBron James va fi primul bărbat care va purta drapelul delegației americane la Jocurile Olimpice

Ei vor întâlni Germania luni, de la ora 22.00, pentru o ultimă repetiție. Sportiva care îl va însoți pe LeBron James ca purtător al drapelului va fi desemnată marți, 23 iulie.

LeBron James va fi al treilea membru al unei echipe americane de baschet – primul bărbat – care va deveni portdrapelul delegației americane la Jocurile Olimpice. Dawn Staley a fost prima care a primit această onoare (în 2004), în timp ce Sue Bird a făcut același lucru la Tokyo acum trei ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase