Home » D:News » Când are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024? Tot ce trebuie să știi

Când are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024? Tot ce trebuie să știi

Când are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024? Tot ce trebuie să știi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.07.2024

Ceremonia de deschidere de la Paris 2024 este la câteva zile distanță. Entuziasmul este în creștere pentru primul eveniment de acest fel desfășurat în afara unui stadion. Sportivii vor defila în bărci de-a lungul Senei, transformând capitala Franței într-o scenă grandioasă.

Evenimentul foarte așteptat va avea loc pe 26 iulie, marcând începutul Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura până pe 11 august.

Iată tot ce trebuie să știți despre ceremonia de deschidere.

Când va avea loc ceremonia?

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 este programată pentru vineri, 26 iulie. Festivitățile vor începe la ora 20:30 ora României și se preconizează că vor dura peste trei ore, orașul având deja anumite zone izolate.

Ce este atât de special la această ceremonie de deschidere?

Paris 2024 va intra în istorie ca fiind prima ediție a Jocurilor Olimpice de vară care va organiza ceremonia de deschidere în afara unui stadion. În loc de scenele obișnuite cu atleți mărșăluind pe o pistă de atletism, participanții și spectatorii se vor bucura de o paradă fluvială prin inima capitalei franceze.

Sena, principala cale navigabilă a orașului, va înlocui pista tradițională, cheiurile servind drept tribune pentru spectatori. Soarele la apus care se reflectă în reperele pariziene emblematice va crea un fundal uimitor pentru eveniment. După numeroase teste, inclusiv după ce primarul Anne Hidalgo a înotat în apa Senei, Parisul este gata să găzduiască parada.

Care este traseul paradei?

Traseul paradei de-a lungul Senei va oferi o călătorie vizuală prin istoria și arhitectura pariziană. Pornind de la podul Austerlitz de lângă Jardin des Plantes, flotila se va deplasa spre vest timp de șase kilometri de-a lungul Senei, trecând pe sub poduri istorice și repere emblematice precum Notre-Dame și Louvre. De asemenea, va trece pe lângă unele locații ale Jocurilor, inclusiv Esplanade des Invalides și Grand Palais.

Grupați cu echipele lor naționale pe bărci, sportivii vor ajunge în cele din urmă vizavi de Trocadero, esplanada de vizavi de Turnul Eiffel, unde se vor desfășura protocoalele oficiale, se va aprinde cazanul olimpic, iar Jocurile de la Paris 2024 vor fi declarate oficial deschise.

Câți sportivi vor fi implicați?

Aproape 100 de ambarcațiuni, care transportă aproximativ 10 500 de sportivi, vor pluti de-a lungul Senei în timpul paradei. Cele mai mari dintre cele 206 Comitete Olimpice Naționale (CNO) vor avea propriile ambarcațiuni, în timp ce cele mai mici vor împărți navele.

Va exista divertisment și cine sunt creatorii?

Thomas Jolly, un regizor de teatru francez, este directorul artistic al ceremoniilor olimpice și paralimpice de la Paris 2024. Deși detaliile nu sunt cunoscute, spectacolul promite un amestec grandios de elemente tradiționale și moderne, reflectând peisajul cultural divers al Franței.

Coregrafa ceremoniilor, Maud Le Pladec, a anunțat că pe fiecare pod de pe traseul paradei vor fi prezenți dansatori. Ea va conduce 400 dintre cei 3 000 de artiști care participă la ceremonii, toți îmbrăcați în costume unice concepute de Daphne Burki.

Burki, prezentatoare de televiziune franceză și director de costume, supraveghează o echipă de croitori, coafeze și make-up artiști. Angajamentul său față de sustenabilitate include utilizarea de materiale de epocă și reciclate alături de modele noi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase