Home » D:News » Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocurile de la Paris 2024

Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocurile de la Paris 2024

Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocurile de la Paris 2024
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.07.2024

Președintele Emmanuel Macron a vizitat satul sportivilor din Seine-Saint-Denis, unde s-a întâlnit cu sportivii, personalul și voluntarii Paris 2024, informează L’Equipe. După-amiază, el primit presa străină la Palatul Élysée, urmând ca seara să participe la inaugurarea sesiunii CIO.

„Sunteți motivați pentru aceste Jocuri?” a întrebat președintele Macron în sala de recepție a clădirii principale a delegației franceze din satul sportivilor. Însoțit de ministrul sportului Amélie Oudéa-Castéra, Tony Estanguet, președintele Paris 2024 și David Lappartient, șeful CNOSF, el a pozat pentru fotografia și selfie-ul, de acum tradiționale, alături de triplul campion olimpic la canoe.

„Este în regulă, toată lumea este bine aici?” a întrebat șeful statului în timp ce dădea mâna cu Antoine Dupont, care își începe miercuri turneul cu echipa de rugby în 7.

Emmanuel Macron s-a dus direct la etajul 10

După o vizită rapidă în camerele tricolorilor, la etajul 2 al clădirii, Emmanuel Macron s-a dus direct la etajul 10, pe terasa care oferă o vedere de 360 de grade asupra întregului Paris. Un acoperiș cu podea de lemn, cu câteva șezlonguri și beanbag-uri roșii.

Întâmpinat de directorul satului Laurent Michaud, Emmanuel Macron a traversat piața sportivilor înainte de a merge la baza sportivilor francezi. Nu fără a mulțumi mai întâi echipei Paris 2024 și voluntarilor.

„Sunteți în inima cazematei, aș dori să vă mulțumesc din adâncul inimii în numele întregii națiuni”, le-a spus președintele. El s-a oprit apoi îndelung pentru a strânge mâna sportivilor străini, surprinși și încântați să îl vadă pe președintele Republicii pe culoare, și pentru a face fotografii cu ei.

Președintele s-a deplasat apoi la restaurantul principal al satului

Președintele s-a deplasat apoi la restaurantul principal al satului, situat la 400 de metri distanță, unde a fost întâmpinat de Martin Fourcade, de cinci ori campion olimpic la biatlon și președinte al Comisiei sportivilor Paris 2024. Cu tava în mână, el a ales pizza și pepene verde înainte de a se așeza la o masă lungă în fața lui Antoine Dupont, înconjurat de Laëtitia Guapo, campioană la baschet 3×3, și Tony Estanguet.

Șeful statului și-a continuat periplul sportiv, primind presa străină la Palatul Élysée cu ocazia Jocurilor Olimpice și Paralimpice, înainte de a-l întâmpina pe președintele CIO, Thomas Bach, și pe membrii acestui organism la Fundația Louis Vuitton, pentru inaugurarea celei de-a 142-a sesiuni a CIO.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase