Home » D:News » Un fost astronaut NASA ar putea fi următorul președinte al Statelor Unite

Un fost astronaut NASA ar putea fi următorul președinte al Statelor Unite

Publicat: 23.07.2024

Președintele american în funcție Joe Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat, iar una dintre alegerile pentru un potențial candidat pare să fie un fost astronaut NASA. 

Potrivit jurnaliștilor de la Politico, citați de Futurism, fostul astronaut și actualul senator Mark Kelly este considerat un posibil candidat pentru Casa Albă, în cazul în care vicepreședintele Kamala Harris nu va reuși să fie destul de convingătoare.

Fostul astronaut NASA Mark Kelly a fost subiectul unui sondaj care a circulat printre politicieni, acesta având rezultate mult mai bune decât Biden în statele americane decisive. Povestea lui Kelly este, de asemenea, „dulce ca plăcinta americană”, iar unii au spus chiar că ar fi o alegere tocmai potrivită pentru un partid aflat în criză.

Un fost astronaut NASA care militează pentru controlul armelor

Kelly a crescut în New Jersey împreună cu fratele său geamăn, iar ambii părinți au fost polițiști. Actualul senator a ajuns astronaut la agenția spațială americană după ce s-a înrolat în Marina SUA și a urcat treptat în rang. Cei doi frați au fost aleși ca piloți pentru Space Shuttle în 1996, iar mai apoi au fost incluși într-un studiu NASA care avea să analizeze modul în care spațiul cosmic afectează genele umane.

Kelly s-a pensionat în 2011 după ce soția sa, pe atunci membră a Congresului SUA, a fost împușcată la un miting în Arizona. În următorul deceniu, Kelly a pus bazele unei companii care produce baloane de mare înălțime (similare celui care a pus pe jar autoritățile americane în 2023), a militat pentru controlul armelor alături de soție și a câștigat un loc în Senat în 2020.

Cum ar fi o dezbatere între Mark Kelly și Donald Trump?

Totodată, fostul astronaut este cunoscut în comunitatea științifică pentru replicile acide; de altfel, și fratele său a făcut deliciul presei în ultimii ani, cum ar fi cearta extraordinară pe care a avut-o cu fostul director al agenției spațiale rusești, Dimitri Rogozin. Deloc surprinzător, Kelly este un fervent apărător al științei.

Fără îndoială, ar fi grozav să vedem o dezbatere între Mark Kelly și Donald Trump.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Blocați în spațiu: NASA și Boeing tot nu știu când vor reveni pe Pământ astronauții capsulei Starliner

Astronauții au aflat cât de repede trece timpul pe Lună

A murit astronautul care a surprins una dintre cele mai frumoase fotografii cu Pământul

A fost creată salata „perfectă” pentru astronauții care vor ajunge pe Marte

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase