Home » D:News » Donald Trump a primit „un bilet frumos” de la Xi Jinping după tentativa de asasinat

Donald Trump a primit „un bilet frumos” de la Xi Jinping după tentativa de asasinat

Donald Trump a primit „un bilet frumos” de la Xi Jinping după tentativa de asasinat
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.07.2024

Donald Trump a declarat că preşedintele Chinei i-a scris un „bilet frumos” după tentativa de asasinat, acesta lăudându-i pe liderii pe care Joe Biden i-a criticat ca fiind dictatori.

„Preşedintele Xi Jinping mi-a scris un bilet frumos zilele trecute când a auzit ce s-a întâmplat”, a declarat Donald Trump mulţimii din Michigan, În primul său miting de campanie după tentativa de asasinat din Pennsylvania, relatează The Guardian.

Candidatul republican la preşedinţie a amintit cum l-a descris pe Xi drept „un om strălucit, care controlează 1,4 miliarde de oameni cu o mână de fier”, adăugând că liderul chinez îi face pe oameni precum Biden să arate ca nişte „bebeluşi”.

Trump l-a susţinut public şi pe prim-ministrul Ungariei

Pe lângă atacurile cunoscute la adresa lui Biden şi a vicepreşedintelui Kamala Harris, Trump s-a folosit de mitingul din Grand Rapids, Michigan, pentru a-i lăuda pe Xi Jinping şi pe Vladimir Putin spunând că sunt personalităţi „inteligente şi dure” care „îşi iubesc ţara”. Trump a declarat că „s-a înţeles foarte bine” cu ambii lideri.

Trump l-a susţinut public şi pe prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, care a fost criticat de liderii europeni şi de Volodimir Zelenski după ce a călătorit la Moscova pentru ceea ce el a numit o „misiune de pace”, susţinând o conferinţă de presă comună cu Putin.

Trump a acceptat nominalizarea Partidului Republican pentru a fi candidatul său la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase