Home » D:News » Spaniolii fără adăpost din Cordoba au primit supă gazpacho, apă și răcoritoare de la voluntarii Crucii Roșii

Spaniolii fără adăpost din Cordoba au primit supă gazpacho, apă și răcoritoare de la voluntarii Crucii Roșii

Spaniolii fără adăpost din Cordoba au primit supă gazpacho, apă și răcoritoare de la voluntarii Crucii Roșii
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.07.2024

Voluntarii Crucii Roșii au distribuit supă gazpacho, apă și băuturi răcoritoare persoanelor fără adăpost din orașul Cordoba, în sudul țării, în timp ce Spania se pregătește pentru vârful primului val de căldură al verii.

„O farfurie cu mâncare, gazpacho-ul nostru, laptele nostru – pentru asta trebuie să fim recunoscători”, a declarat Jose Miguel Sanchez, lăudându-i pe voluntarii care l-au servit pe el și pe partenerul său pe o stradă din centrul orașului.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani a declarat pentru Reuters că o femeie i-a lăsat să stea în casa ei pentru câteva zile pentru a se feri de soare.

Valul de căldură va acoperi cea mai largă zonă din Spania

Serviciul meteorologic AEMET a prognozat că valul de căldură va acoperi cea mai largă zonă din Spania, cu temperaturi de 40 de grade Celsius în majoritatea regiunilor și ajungând la 43 de grade Celsius în Cordoba și în alte părți din Andaluzia, scrie Reuters.

Unele zone de-a lungul coastei mediteraneene ar putea urca și mai mult, până la 44 C sâmbătă, deși termometrele vor scădea în majoritatea celorlalte regiuni, a transmis AEMET.

La Madrid, autoritățile au adus cu autobuzul persoane fără adăpost din întreaga capitală pentru a se adăposti într-un centru cu aer condiționat, cu mâncare, băuturi și o zonă de toaletă.

Autoritățile au emis alerte de sănătate

Autoritățile au emis alerte de sănătate și au declarat că există un risc ridicat de incendii de vegetație în cea mai mare parte a Spaniei.

Zone extinse din Europa au fost afectate de sezoane de incendii de pădure din ce în ce mai dăunătoare, despre care experții spun că sunt cauzate de creșterea temperaturilor alimentată de schimbările climatice.

Spania a înregistrat anul trecut aproape 11.000 de decese atribuite căldurii extreme, conform unei cercetări conduse de Consiliul Național de Cercetare Științifică (CSIC), care a urmărit ratele de mortalitate excesivă împreună cu datele AEMET privind temperatura.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase