Home » D:News » Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”

Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”

Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România |  EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”
Publicat: 19.07.2024

Jurnalistul Adrian Artene continuă misiunea podcastului „Altceva cu Adrian Artene” și propune pentru această săptămână un episod de podcast în care educația, sistemul de învățământ din România, așteptările din partea elevilor, dar și dăruirea din partea profesorilor sunt discutate franc și cu luciditate împreună cu Ecaterina Andronescu, om politic care a avut un cuvânt important de spus atunci când vine vorba despre sistemul de învățământ post-decembrist din România.

Dragă Urmăritorule „Altceva cu Adrian Artene” te invit ca în această săptămână, sâmbătă, 20 iulie, de la ora 19:00 să fii alături de mine și de doamna Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației, pe canalul oficial de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”.  Împreună cu invitata mea, îmi doresc să facem o evaluare a sistemului de învățământ din România și să identificăm o parte dintre soluțiile care ar putea să susțină sănătos elevii și studenții în demersul lor educațional. Știm, desigur, că educația este baza unei societăți sănătoase și este de datoria noastră a tuturor, ca și cetățeni, să luptăm pentru apărarea ei”, declară jurnalistul Adrian Artene.

Ecaterina Andronescu este, în prezent, președinte al Senatului Universității Politehnice din București.

Din 22 decembrie 2008 și până pe 1 octombrie 2009 a fost Ministrul Educației, Cercetării și Inovării în Guvernul Boc.  3 ani mai târziu, pe 2 iulie 2012, a devenit din nou Ministru al Educației și Cercetării, poziție pe care a deținut-o până pe 21 decembrie 2012. Omul politic a avut, în total, 4 mandate de Ministru al Educației.

De-a lungul carierei sale, Ecaterina Andronescu a scris peste 186 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate din țară și străinătate, peste 60 de contracte de cercetare științifică naționale sau internaționale (56 cu responsabilitate directă), trei cărți și un brevet de invenție.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase