Home » D:News » Vizionarea Jocurilor Olimpice poate fi de fapt benefică, arată un studiu

Vizionarea Jocurilor Olimpice poate fi de fapt benefică, arată un studiu

Vizionarea Jocurilor Olimpice poate fi de fapt benefică, arată un studiu
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.07.2024

Să fii un fan al sportului, fie că urmărești fotbalul de top, Jocurile Olimpice sau echipa ta locală preferată, poate fi o călătorie emoțională.

Cercetarea efectuată de grupul de la Universitatea Anglia Ruskin a folosit date de la 7 209 adulți, cu vârste cuprinse între 16 și 85 de ani, care locuiesc în Anglia și care au participat la sondajul Taking Part Survey, comandat de guvernul britanic.

S-a constatat că persoanele din Regatul Unit care au participat la un eveniment sportiv live în ultimul an sunt mai mulțumite de viața lor.

Totodată, acestea simt că viața este mai valoroasă și sunt mai puțin singure decât persoanele care nu au participat.

Mai puține simptome depresive

Aceste constatări sunt în concordanță cu alte studii, care au arătat că persoanele care urmăresc evenimente sportive în persoană cel puțin o dată pe an au mai puține simptome depresive decât cele care nu fac acest lucru.

Cercetările au arătat că persoanele care urmăresc sportul la televizor sau pe internet sunt, de asemenea, mai puțin deprimate decât cele care nu fac acest lucru.

În plus, și simptomele depresive sunt mai puțin probabile pentru cei care urmăresc sportul cu o frecvență din ce în ce mai mare.

O călătorie emoționantă

Cei care urmăresc evenimente sportive au mai multe șanse să raporteze sentimente mai mari de împlinire a vieții decât cei care nu fac acest lucru, indiferent dacă urmăresc sportul în persoană, la televizor sau online.

Toate aceste constatări sunt corelative, ceea ce înseamnă că nu putem fi siguri care factor îl influențează pe celălalt sau dacă ambele ar putea fi influențate de un alt factor (cum ar fi averea sau numărul de prieteni).

Cu toate acestea, teoria identității sociale și cercetările în domeniul imagisticii cerebrale ne arată că vizionarea sporturilor ar putea fi principala sursă de bunăstare, mai degrabă decât alți factori, scrie ScienceAlert.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Record chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris! Câte bilete au fost vândute?

Jocurile Olimpice de la Paris riscă să fie afectate de o grevă masivă

Atenție! Jocurile Olimpice ar putea influența cât de mult mâncăm

Jocurile Olimpice vor avea, pentru prima dată în istorie, paritate de gen în rândul sportivilor

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase