Home » D:News » Thailanda și-a extins sistemul fără vize la 93 de țări

Thailanda și-a extins sistemul fără vize la 93 de țări

Thailanda și-a extins sistemul fără vize la 93 de țări
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.07.2024

Cetățeni din 93 de țări pot intra în Thailanda fără viză. Țara își extinde astfel sistemul încercând să atragă turiști. Turismul este un pilon cheie al economiei națiunii din Asia de Sud-Est, dar sectorul nu și-a revenit pe deplin după pandemie.

Thailanda și-a extins sistemul de intrare fără viză în 93 de țări și teritorii, potrivit BBC. Turiștii pot sta în țară până la 60 de zile în cadrul noii scheme care a intrat în vigoare recent.

Anterior, pe listă se aflau doar 57 de țări.

Thailanda a înregistrat 17,5 milioane de turiști străini în primele șase luni ale anului 2024, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, cifrele nu se apropie de nivelul pre-pandemie.

Majoritatea vizitatorilor au fost din China, Malaezia și India.

Veniturile din turism în aceeași perioadă s-au ridicat la 858 de miliarde de baht (23,6 miliarde de dolari), mai puțin de un sfert din ținta guvernului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase