Home » D:News » Directorul general al casei de modă Burberry pleacă după mai puțin de 2 ani și jumătate

Directorul general al casei de modă Burberry pleacă după mai puțin de 2 ani și jumătate

Directorul general al casei de modă Burberry pleacă după mai puțin de 2 ani și jumătate
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.07.2024

Burberry a anunțat plecarea imediată a directorului general Jonathan Akeroyd, în contextul în care a înregistrat rezultate „dezamăgitoare”. Sectorul de lux e presat de cererea slabă din China.

Akeroyd, în vârstă de 57 de ani, pleacă după mai puțin de doi ani și jumătate la conducere. Britanicul este înlocuit de Joshua Schulman, fost director general la mărcile americane de modă Michael Kors și Coach.

Președintele Burberry, Gerry Murphy, l-a descris pe cetățeanul american Schulman, în vârstă de 52 de ani, drept „un lider dovedit, cu un palmares remarcabil în construirea de branduri globale de lux și în impulsionarea creșterii profitabile”, potrivit AFP.

Prețul acțiunilor Burberry a scăzut cu 46%

Schulman a declarat că așteaptă „cu nerăbdare să lucreze alături de (directorul de creație) Daniel Lee și de echipele talentate pentru a conduce creșterea globală, a încânta clienții și a scrie următorul capitol al poveștii Burberry”.

Într-o declarație separată, Murphy a declarat că recenta „performanță a grupului este dezamăgitoare”.

Veniturile au scăzut cu 22%, ajungând la 458 de milioane de lire sterline (595 de milioane de dolari) în primul trimestru al Burberry, sau trei luni până la sfârșitul lunii iunie.

Brandul vechi de 168 de ani – faimos pentru trench-urile sale și pentru design – a anunțat planuri de reducere a costurilor, care implică suspendarea plății dividendelor.

Murphy a avertizat că grupul riscă să înregistreze pierderi operaționale în primul semestru.

Prețul acțiunilor Burberry a scăzut cu 14,5%, la 7,57 lire sterline, în urma anunțurilor, devenind de departe cel mai mare perdant din indicele FTSE 100 de top din Londra, care a rămas în general stabil în tranzacțiile de dimineață.

Prețul acțiunilor Burberry a scăzut cu 46% de la începutul anului.

Evidențiind problemele din sectorul modei de lux, Kering, proprietarul Gucci, a emis în aprilie un avertisment privind profitul, citând o economie chineză slabă.

Luni, China a înregistrat o creștere sub așteptări de 4,7 % în al doilea trimestru.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase