Home » D:News » Până unde ar merge unii masculi în căutarea de femele? Concluziile unui studiu incredibil!

Până unde ar merge unii masculi în căutarea de femele? Concluziile unui studiu incredibil!

Până unde ar merge unii masculi în căutarea de femele? Concluziile unui studiu incredibil!
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 13.07.2024

Un leu care are un picior amputat a înotat 1,5 km într-un canal plin cu crocodili și hipopotami. Leul a fost însoțit de fratele său. Cercetătorii l-au urmărit și au stabilit că traseul incredibil a fost ales în căutarea unor partenere.

Cercetătorii de la Universitatea Griffith din Australia și de la Universitatea Northern Arizona au urmărit cursa pe care o consideră ieșită din comun. Ei spun că anterior au văzut leii înotând cel mult 200 de metri. Acum, felinele au înotat 1,5 km într-un canal plin cu crocodili și hipopotami, potrivit Sky News.

Jacob, un leu de 10 ani al cărui picior a fost amputat după ce a fost prins în capcana unui braconier în urmă cu patru ani, a înotat 1,5 km prin Canalul Kazinga din Uganda împreună cu fratele său Tibu.

Calea navigabilă găzduiește una dintre cele mai dense populații de crocodili din Africa. Perechea a fost filmată abandonând două încercări de a trece probabil simțind prezența unui crocodil sau hipopotam.

A treia oară au reușit, iar cercetătorii au încercat să afle de ce au riscat atât de mult. Concluzia lor a fost că leii erau în căutarea unor femele, în parc fiind foarte puține. Concluziile au fost publicate în Ecology and Evolution.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase