Home » D:News » O turistă trasă de curent în larg a fost salvată după 36 de ore

O turistă trasă de curent în larg a fost salvată după 36 de ore

O turistă trasă de curent în larg a fost salvată după 36 de ore
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 12.07.2024

O turistă din China a petrecut 36 de ore în apă în apropierea coastelor Japoniei. Ea se afla pe o plajă și a fost trasă de curent în larg. Turista a fost găsită la 80 de kilometri distanță de plaja pe care se afla.

Femeia în vârstă de 20 de ani se bălăcea în apropiere de mal cu un colac gonflabil în momentul în care a fost trasă de curent în larg, potrivit BBC. Prietena ei a anunțat dispariția și autoritățile japoneze au declanșat o operațiune de căutare.

După 36 de ore, femeia a fost văzută de o navă de marfă în largul unei peninsule de la sud de Tokyo.

Femeia era deshidratată, dar conștientă

O ambarcațiune aflată în apropiere a fost alertată și astfel femeia a fost salvată. Elicopterele Gărzii de Coastă au dus-o apoi pe femeia, care era deshidratată, dar conștientă, la spital, potrivit Kyodo.

Un oficial al Gărzii de Coastă din Japonia a spus că între plajă și locul în care a fost găsită femeia este o distanță, în linie dreaptă, de 80 de kilometri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase