Home » D:News » Coreea de Sud va produce în masă lasere low-cost care pot elimina drone

Coreea de Sud va produce în masă lasere low-cost care pot elimina drone

Coreea de Sud va produce în masă lasere low-cost care pot elimina drone
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 12.07.2024

Coreea de Sud va produce în masă lasere low-cost care pot elimina drone de mici dimensiuni. Costul unei utilizări va fi de 1,50 dolari. La arma numită Block-I s-a lucrat timp de cinci ani în baza unei investiții de peste 63 de milioane de dolari investiți.

Coreea de Sud începe producția în masă a unei arme cu laser low-cost care a doborât cu succes drone mici în timpul testării, a anunțat Administrația Programului de Achiziție a Apărării din Coreea de Sud (DAPA).

Arma laser, numită Block-I, „poate lovi cu precizie vehicule aeriene mici fără pilot la distanță apropiată”, se arată într-un comunicat DAPA citat de CNN.

Raze laser aproape imposibil de detectat

Agenția nu a anunțat cât va costa arma, dar a spus că fiecare acționare a laserului presupune o cheltuială de 1,50 dolari americani.

DAPA a mai spus că arma măsoară 9 metri și declanșează raze laser care sunt dificil, dacă nu imposibil, de detectat înainte de impact.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase