Vă vine să credeți sau nu, păduchii încă sunt o problemă, iar unul dintre modurile de răspândire în zilele noastre este și mai șocant decât vă așteptați: din cauza selfie-urilor.
Un articol publicat recent de Washington Post sugerează că această creșterea globală a numărului de păduchi înregistrată în ultima perioadă ar putea fi cauzată de faptul că oamenii își apropie capetele atunci când fac selfie-uri de grup.
Păduchii de cap nu pot sări sau zbura, așa că, dacă vor să infecteze o nouă gazdă, au nevoie ca aceasta să fie aproape de actualul „domiciliu”. Teoria spune că atunci când oamenii se strâng unul lângă altul în fața aparatului de fotografiat, păduchii se pot plimba printre ei și le pot depune ouă pe tot scalpul.
Și totuși, cât de mare să fie problema? Se crede că infestarea cu păduchi este aproape de nivelul de dinainte de pandemie. Cu alte cuvinte, cifrele sunt aproximativ la fel ca înainte ca toată lumea să fie obligată prin lege să stea departe unii de alții, restricție care a eliminat, astfel, aproape complet răspândirea păduchilor de la o persoană la alta.
Federico Galassi, expert la Centrul de Cercetare pentru Pesticide și Insecticide, a explicat creșterea în masă a cazurilor de păduchi la oameni prin faptul că, în timpul selfie-urilor de grup, capetele insectelor sunt adesea lipite unele de altele. Acest lucru permite insectelor să se târască cu ușurință de la o persoană la alta.
Declarația sa a fost susținută de directorul medical al Lice Clinics of America, Krista Lauer, care a declarat că există o cerere crescută de produse pentru îndepărtarea păduchilor în Statele Unite. O situație similară este observată în Canada și Marea Britanie.
Oamenii nu pot face față problemei cu remedii acasă și, prin urmare, caută ajutor profesional pentru a scăpa de paraziți.
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul unui vulcan
Cum a salvat un selfie viața unei femei de 33 de ani?
Selfie-urile ar putea fi vinovate pentru creșterea numărului de operații estetice