Motivul pentru care McDonald’s Australia micșorează micul dejun
Reprezentanții companiei McDonald’s Australia au decis să micșoreze perioada în care se poate lua micul dejun în restaurantele australiene. De vină este gripa aviară care a produs o criză a ouălor. Milioane de păsări au fost sacrificate din cauza bolii.
Anunțul a fost făcut pe Facebook.
„La fel ca mulți retaileri, gestionăm cu atenție aprovizionarea cu ouă din cauza provocărilor actuale ale industriei”, a transmis compania adăugând că „lucrează din greu cu fermierii și furnizorii australiani pentru a reveni la normal cât mai curând posibil.”
Micul dejun este oferit clienților doar până la ora 10.30, reducerea programului fiind de 90 de minute.
Focarele de gripă aviară din 11 ferme de păsări au dus la sacrificarea a aproximativ 1,5 milioane de pui.
Circa 10% dintre găinile ouătoare din Australia au fost sacrificate și mai multe supermarketuri au limitat numărul de ouă pe care clienții le pot cumpăra.