Un bucătar ar fi falsificat premiul Guinness World Records. Unde s-a întâmplat asta?

07 07. 2024, 03:00
Foto: Shutterstock

Un bucătar din Ghana este acuzat că a falsificat premiul Guinness World Records. El a prezentat certificatul în cadrul unei conferințe de presă, dar reprezentanții organizației susțin că documentul nu le aparține. Ulterior, bucătarul a fost reținut de polițiști.

Bucătarul Ebenezer Smith a participat la un eveniment de gătit non-stop la începutul acestui an. Atunci, el a susținut că a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de gătit de către o persoană. Marți, Smith a susținut o conferință de presă în care a anunțat că este noul deținător al recordului mondial după ce a gătit fără pauză timp de 802 ore și 25 de minute.

El a prezentat un certificat de la Guinness World Records (GWR) care îl confirma drept deținător al recordului. Miercuri, un purtător de cuvânt al GWR a declarat pentru BBC Pidgin că afirmațiile „nu sunt adevărate” și că „nu este certificatul nostru”. De asemenea, GWR a mai explicat pentru presa din Ghana că nu au știut despre eveniment și nici nu li s-a solicitat prezența.

Bucătarul a fost reținut de poliție la scurt timp după conferința de presă, în urma unei dispute cu sponsorul său. Acesta l-a acuzat pe bucătar că a încălcat o prevedere contractuală. Bărbatul nu a fost încă pus sub acuzare și nu a comentat acuzațiile.