Scholz încearcă să asigure cetățenii că Germania nu va lua parte la războiul din Ucraina

05 07. 2024, 08:00
Foto: Shutterstock

Cancelarul german Olaf Scholz a încercat să reasigure cetățenii că Germania nu va deveni parte a războiului din Ucraina, continuând să sprijine Kievul în lupta împotriva forțelor ruse.

`Da, dau această garanție„, a declarat el ca răspuns la o întrebare în Bundestag miercuri, reluând comentariile pe care le-a făcut anterior. ”Asta este ceea ce susțin în calitate de cancelar”.

Cu toate acestea, președintele rus Vladimir Putin a considerat mult timp Germania și alianța militară occidentală NATO drept parte la război, potrivit DPA.

Scholz a respins ideea că ar trebui să existe o încetare a focului în Ucraina în condițiile Rusiei. „În opinia mea, o încetare a focului care implică capitularea Ucrainei este ceva ce noi, Germania, nu ar trebui să sprijinim niciodată”.

Cancelarul a spus că aceasta nu este o chestiune abstractă, „după cum puteți vedea din această ofertă ciudată de pace din partea lui Putin”.

„El a spus că este pregătit să accepte o încetare a focului dacă Ucraina îi oferă, de asemenea, mai multe anexări pe gratis, ca să spunem așa”.

Acest lucru arată că Putin nu are nicio intenție de a pune capăt războiului, a spus Scholz.