Home » D:News » Scandal sanitar în Japonia: zeci de oameni ar fi murit din cauza suplimentelor cu drojdie de orez roşu

Scandal sanitar în Japonia: zeci de oameni ar fi murit din cauza suplimentelor cu drojdie de orez roşu

Scandal sanitar în Japonia: zeci de oameni ar fi murit din cauza suplimentelor cu drojdie de orez roşu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.06.2024

81 de decese sunt potențial legate de utilizarea suplimentelor care conțin drojdie de orez roşu, în Japonia. Compania Kobayashi Pharmaceutical a anunțat că investighează cazurile a încă 76 de decese. Cinci decese raportate în aprilie.

Compania japoneză Kobayashi Pharmaceutical a anunțat că investighează cazurile a încă 76 de decese potențial legate de suplimentele sale alimentare împotriva colesterolului care conțin drojdie de orez roșu fermentat, un scandal de sănătate care a izbucnit în țară în urmă cu câteva luni, anunță Rai News.

În cursul unei actualizări anterioare pe această temă, în aprilie, Kobayashi a raportat cinci decese potențial legate de produsele sale, care au fost între timp retrase de pe piață.

Multe persoane care consumaseră aceste suplimente alimentare au fost spitalizate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase