Home » D:News » Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au adăpostit după ce un satelit rusesc s-a făcut bucăți pe orbită

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au adăpostit după ce un satelit rusesc s-a făcut bucăți pe orbită

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au adăpostit după ce un satelit rusesc s-a făcut bucăți pe orbită
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.06.2024

Un satelit rusesc s-a rupt în peste 100 de bucăți pe orbită, forțând astronauții de pe Stația Spațială Internațională să se adăpostească, au declarat agențiile spațiale americane citate de Reuters.

Nu sunt disponibile detalii cu privire la cauzele care au dus la incidentul care a afectat satelitul rusesc de observare a Pământului RESURS-P1, care a fost scos din uz în 2022.

Comandamentul spațial al SUA a anunțat că nu există nicio amenințare imediată, dar că urmărește resturile.

Astronauții americani au fost nevoiți să se adăpostească

Evenimentul a avut loc în apropierea stației spațiale și a determinat astronauții americani să se adăpostească timp de aproximativ o oră, a declarat biroul NASA de la Stația Spațială.

Comandamentul spațial al SUA, care are propria rețea globală de radare de urmărire, a declarat că incidentul a dus la formarea a „peste 100 de resturi care pot fi urmărite”.

Evenimentele mari generatoare de resturi pe orbită sunt rare, dar din ce în ce mai îngrijorătoare, pe măsură ce spațiul devine aglomerat cu rețele de sateliți vitale pentru viața de zi cu zi pe Pământ.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase