Home » D:News » Unde va fi construit cel mai mare parc tematic din Europa?

Unde va fi construit cel mai mare parc tematic din Europa?

Unde va fi construit cel mai mare parc tematic din Europa?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28.06.2024

Primul parc Universal din Europa va fi construit în Bedford, Anglia. Va fi cel mai mare parc tematic din Europa și va aduce beneficii economice în valoare de 50 de miliarde de lire sterline. Parcul va fi deschis tot anul și ar putea primi anual milioane de turiști.

Conform proiectului, parcul tematic va avea 500 de camere de hotel și o zonă uriașă de luat masa. Proprietarii își propun ca parcul să fie deschis tot anul, potrivit Sky News. Ei au cumpărat deja terenul de lângă localitatea Bedford, aflată la nord de Londra.

Din punct de vedere economic, specialiștii estimează că investiția va produce un impact semnificativ. De exemplu, în afara locurilor de muncă din interiorul parcului va fi nevoie de aproximativ 20.000 de joburi suplimentare în exterior.

Cele mai vizitate 20 de parcuri tematice din Europa

Totuși, investiția nu este ferită de riscuri. Dintre cele mai vizitate 20 de parcuri tematice din Europa, patru – Legoland Windsor, Alton Towers, Chessington World of Adventures și Thorpe Park – se află în Marea Britanie. Numărul combinat de vizitatori al celor patru parcuri concurente ajunge la aproximativ jumătate din ceea ce își propun cei care au realizat proiectul Universal.

Și vremea ar putea reprezenta un impediment. Mai multe parcuri cunoscute din nordul Europei se închid pe parcursul iernii. Totuși compania Universal nu este descurajată de vremea din Anglia, bazându-se pe succesul unor parcuri pe care le deține în China și Japonia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase