Home » D:News » Transsexualii din Peru nu vor mai fi considerați de lege „bolnavi mintal”

Transsexualii din Peru nu vor mai fi considerați de lege „bolnavi mintal”

Transsexualii din Peru nu vor mai fi considerați de lege „bolnavi mintal”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.06.2024

Autoritățile din Peru nu vor mai eticheta persoanele transsexuale drept bolnave mintal. Anunțul a fost făcut de ministrul peruan al Sănătății. Decizia a fost luată în urma unor proteste.

Decizia vine după ce sute de protestatari au ieșit în luna mai a.c. pe străzile capitalei Lima pentru a cere abrogarea unei noi legi care îi clasifică pe membrii grupurilor transsexuale, „cross dressers” și cu „tulburări de identitate de gen” drept bolnavi mintal și eligibili pentru servicii de sănătate prin intermediul furnizorilor publici și privați, potrivit Reuters.

Oponenții legii au susținut că actualizarea de către minister a reglementărilor de sănătate este inutilă, deoarece regulile existente permit accesul universal la serviciile de sănătate mintală.

Ministerul Sănătății a stabilit că în loc să se refere la tulburări psihice, va folosi în schimb termenul „discordanță de gen”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase