Home » D:News » Doi bărbați au încercat să șantajeze familia legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher

Doi bărbați au încercat să șantajeze familia legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher

Doi bărbați au încercat să șantajeze familia legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.06.2024

Doi bărbați au fost reținuți după ce au fost acuzați că au încercat să șantajeze familia legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher. Starul Formulei 1 nu a mai avut nicio apariție publică de când a suferit o leziune cerebrală gravă într-un accident de schi, în urmă cu mai bine de zece ani.

Procurorii germani au dezvăluit că un tată și fiul său au fost reținuți luna trecută după ce le-au spus angajaților familiei că se află în posesia unor dosare pe care familia nu le-ar dori publicate, potrivit agenției germane de știri dpa, citată de SkyNews.

Suspecții ar fi spus că vor publica fișierele pe darknet dacă nu vor fi plătiți cu câteva milioane de euro.

„Riscă o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea”

Unele dintre fișiere au fost trimise familiei ca presupuse dovezi, au declarat procurorii. Nu este clar ce conțineau aceste fișiere.

Cei doi bărbați, în vârstă de 53 și 30 de ani, din orașul german Wuppertal, au fost localizați de anchetatori în parcarea unui supermarket din orașul Gross-Gerau.

Numele lor nu au fost divulgate, în conformitate cu normele germane privind protecția vieții private, însă aceștia se aflau deja în perioada de probă într-un alt caz.

„Dacă sunt găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani”, a declarat procurorul șef Wolf-Tilman Baumert, potrivit dpa.

Schumacher nu a mai avut nicio apariție publică de la accident

Detaliile despre starea lui Schumacher au fost păstrate în secret de familia sa după ce acesta a fost implicat într-un accident de schi aproape fatal în decembrie 2013.

Septuplul campion de Formula 1 a suferit o leziune cerebrală când a căzut și s-a lovit cu capul de o stâncă, spărgându-și casca, în timp ce schia în Alpii francezi, la Meribel.

De când a părăsit spitalul, în septembrie 2014, Michael Schumacher a fost îngrijit în mod privat la o casă a familiei, din Elveția.

Schumacher nu a mai avut nicio apariție publică de la accidentul suferit în urmă cu mai bine de zece ani și nu pare probabil să o facă, deoarece familia sa a făcut apel în repetate rânduri la intimitate.

În vârstă de 55 de ani, Schumacher s-a retras din Formula 1 în 2012, după ce a câștigat 91 de curse și cinci titluri consecutive cu Ferrari, între 2000 și 2004. Celelalte două titluri ale sale au fost cu Benetton în 1994 și 1995.

Familia sa a câștigat anterior un proces împotriva unei edituri care a publicat un interviu generat de inteligența artificială care îi era atribuit.

Tabloidul german Die Aktuelle se lăudase că are „primul interviu” cu Schumacher de la accidentul său, dar folosise inteligența artificială pentru a genera citate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase