Un copil de 4 ani a dispărut dintr-un camping și a fost găsit după 22 de ore singur în sălbăticie

25 06. 2024, 01:00
Sursa foto: Shutterstock

Un băiat din statul american California, în vârstă de 4 ani, care a dispărut din camping, a fost găsit în siguranță după 22 de ore petrecute singur în sălbăticie. „Era înfometat și epuizat, dar în rest era sănătos”, a transmis biroul șerifului pe Facebook.

Un băiețel californian în vârstă de 4 ani care s-a rătăcit la un camping din Pădurea Națională Sierra a fost găsit în siguranță după ce a petrecut 22 de ore singur în sălbăticie, au anunțat autoritățile, citate de NBC News.

O echipă de căutare și salvare formată din aproximativ 50 de polițiști și voluntari a pornit în căutare joi, în jurul orei 11 a.m., după ce copilul, pe nume Christian Ramirez, a fost dat dispărut de la locul de campare înconjurat de o pădure deasă, la nord de Fresno.

Băiatul pur și simplu s-a rătăcit, au transmis autoritățile

Băiatul, din Torrance, în apropiere de Los Angeles, a fost văzut ultima dată purtând pantaloni scurți și un tricou, a declarat biroul șerifului din comitatul Fresno.

Vineri, în jurul orei 8 a.m., băiatul a fost găsit în stare bună „cuibărit sub un copac” lângă un lac aflat la aproximativ 4 km de campingul Rancheria, unde se afla familia sa.

„Era înfometat și epuizat, dar în rest era sănătos. I-am adus un sandviș și apoi l-am dus să se reunească cu mama și tata”, a transmis ulterior biroul șerifului pe Facebook. Oficialii spun că băiatul pur și simplu s-a rătăcit și și-a pierdut simțul orientării.

Biroul șerifului a mulțumit publicului care s-a oferit voluntar să se alăture căutărilor, „a stat cu ochii în patru, a răspândit vestea pe social media și a trimis rugăciuni”.

„Toate acestea au contribuit, fără îndoială, la aducerea lui acasă în siguranță”, au declarat reprezentanții șerifului.