Home » D:News » Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața
Publicat: 24.06.2024

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de astăzi, s-au scurs clipe, momente, istorii, experiențe care au creionat omul de astăzi. Doamna Maria Dragomiroiu a acceptat invitația jurnalistului Adrian Artene de a-și povesti istoria, fără artificii, romantism sau dublă măsură, în cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”.

Maria Dragomiroiu și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie. La o vârstă fragedă, a părăsit comuna natală pentru a se stabili în București, unde a urmat cursurile Liceului „I. L. Caragiale”. În timpul anilor de liceu, a participat la concursul „Floarea din grădină”, însă juriul a ezitat să-i ofere trofeul, considerând că vocea ei seamănă prea mult cu cea a Mariei Tănase. Primul album al artistei, „Floricică de pe coastă”, lansat în 1983, a fost un succes răsunător, vânzându-se în peste un milion de exemplare.

Primii pași în muzică i-a făcut îmbrățișând un acordeon pe care abia a reușit să și-l cumpere din ceva bani câștigați de ea după ce a vândut țuica produsă de tatăl ei.

„Tăticul meu mi-a cumpărat, că mi-am dorit foarte mult, un acordeon cu 12 bași. Am văzut că un coleg de-al meu mai înstărit avea acordeon și nu l-am lăsat pe tăticu până nu mi-a luat. Și cum mi l-a luat? Tot prin munca mea… pentru că să faci rost de 1.200 de lei, salariu unui om de la oraș, trebuia să muncești, să vinzi… țuică, băuturi.

Eu am muncit o vară întreagă și tăticul meu făcea cea mai bună țuică de prune și mă duceam cu ea la piațetă unde mergeam să o vând. Și așa am făcut bani și pentru acordeon, dar și să ne acoperim casa noastră. Asta însemna fericire pentru un copil de la țară”, a spus Maria Dragomiroiu în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Viața artistei nu a fost una simplă, ba chiar la un moment dat a avut o cumpănă teribilă când s-a întâlnit cu moartea. Acestea este un episod pe care îl povestește cu greu pentru că încă doare.

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:

05:45 – Învăța noaptea, la lumina lămpii
08:50 – A vândut țuică o vară ca să-și cumpere acordeon
13:18 – Cânta la nunți încă din copilărie
18:27 – Nimic fără Dumnezeu!
20:25 – „Am plecat la București cu un coș cu struguri”
25:37 – De la învățatul la lampă, la „șarpele de lumini” al Capitalei
28:57 – Vedeta colegiului „I.L. Caragiale”
31:14 – Părinții n-au ascultat-o niciodată pe o scenă
38:21 – „Și acum, când cânt, plâng!”
43:23 – Amintirea mamei îi stârnește lacrimi
46:12 – Teama care o apasă: „Nu mai vreau să trăiesc!”
47:39 – Se roagă de fiecare dată înainte de a păși pe scenă
57:09 – Ce i-ar spune fetiței Maria de odinioară
59:27 – De ce nu-și ascultă muzica pe care o cântă
01:07:44 – A rănit-o judecata strâmbă a oamenilor
01:13:37 – Cumpăna vieții: s-a întâlnit cu moartea!
01:17:59 – Le cânta deseori lui Nicolae și Nicu Ceaușescu: „Să vină aia mică!”
01:21:36 – Cum a cheltuit primii bani câștigați de la familia Ceaușescu
01:23:28 – „Lumea este oglinda sufletului tău”

Podcastul integral poate fi urmărit aici:

Sursa: YouTube

ABONEAZĂ-TE la canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase