Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei

24 06. 2024, 09:00
Sursa foto: Profimedia

Max Verstappen de la Red Bull s-a impus după o luptă tensionată și strategică cu Lando Norris de la McLaren pentru a câștiga Marele Premiu al Spaniei. A șaptea victorie a lui Verstappen în zece curse din acest sezon a fost decisă de un moment din prima parte a cursei.

Verstappen era lider în turul trei, în timp ce Norris a rămas blocat în spatele lui George Russell de la Mercedes timp de 15 tururi, timp în care olandezul a reușit să își asigure un avans confortabil.

Lewis Hamilton a obținut primul său podium al anului pentru Mercedes pe locul trei, în fața lui Russell, în timp ce Charles Leclerc a fost al cincilea, urmat de coechipierul său de la Ferrari, Carlos Sainz.

Verstappen a câștigat trei din ultimele cinci curse

Cursa a arătat faptul că Red Bull a pierdut avantajul masiv pe care l-a deținut în primele cinci curse ale sezonului, dar și că Verstappen e capabil de o evoluție constantă în cockpit și va fi greu de învins.

McLaren a ținut pasul cu Red Bull de la Marele Premiu de la Miami de la începutul lunii mai, iar Verstappen nu a mai obținut un pole position de la Marele Premiu al Chinei din aprilie.

Chiar și așa, Verstappen a câștigat trei din ultimele cinci curse și și-a consolidat avantajul în clasamentul general.

Norris l-a devansat pe Leclerc pe locul al doilea, dar este la 69 de puncte în spatele lui Verstappen după 10 din 24 de curse.