Home » D:News » Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.06.2024

Max Verstappen de la Red Bull s-a impus după o luptă tensionată și strategică cu Lando Norris de la McLaren pentru a câștiga Marele Premiu al Spaniei. A șaptea victorie a lui Verstappen în zece curse din acest sezon a fost decisă de un moment din prima parte a cursei.

Verstappen era lider în turul trei, în timp ce Norris a rămas blocat în spatele lui George Russell de la Mercedes timp de 15 tururi, timp în care olandezul a reușit să își asigure un avans confortabil.

Lewis Hamilton a obținut primul său podium al anului pentru Mercedes pe locul trei, în fața lui Russell, în timp ce Charles Leclerc a fost al cincilea, urmat de coechipierul său de la Ferrari, Carlos Sainz.

Verstappen a câștigat trei din ultimele cinci curse

Cursa a arătat faptul că Red Bull a pierdut avantajul masiv pe care l-a deținut în primele cinci curse ale sezonului, dar și că Verstappen e capabil de o evoluție constantă în cockpit și va fi greu de învins.

McLaren a ținut pasul cu Red Bull de la Marele Premiu de la Miami de la începutul lunii mai, iar Verstappen nu a mai obținut un pole position de la Marele Premiu al Chinei din aprilie.

Chiar și așa, Verstappen a câștigat trei din ultimele cinci curse și și-a consolidat avantajul în clasamentul general.

Norris l-a devansat pe Leclerc pe locul al doilea, dar este la 69 de puncte în spatele lui Verstappen după 10 din 24 de curse.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase