Home » D:News » Măsuri drastice după ce peste 500 de pelerini au murit la Mecca

Măsuri drastice după ce peste 500 de pelerini au murit la Mecca

Măsuri drastice după ce peste 500 de pelerini au murit la Mecca
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.06.2024

Egiptul a retras licențele de operare a 16 companii de turism și le-a deferit procurorului general, acuzându-le că sunt responsabile de moartea pelerinilor egipteni la Mecca, a transmis o unitate de criză însărcinată cu abordarea situației.

Surse medicale și de securitate citate de Reuters afirmă că cel puțin 530 de egipteni au murit în timpul pelerinajului haj din acest an la Mecca, în timp ce declarația unității, formată și condusă de prim-ministrul Mostafa Madbouly, afirmă că 31 de decese au fost confirmate ca urmare a unor boli cronice.

Companiile de turism care au facilitat călătoria celor care au decedat nu le-au oferit niciun fel de servicii, inclusiv medicale, se arată în declarație, fără a numi companiile implicate.

Agențiile sunt învinuite că au trimis pelerini în Arabia Saudită

Agențiile sunt învinuite că au trimis pelerini în Arabia Saudită cu vize de vizită personală, mai degrabă decât cu vize haj, care permit accesul la Mecca, unde au loc ritualurile haj.

Serviciile medicale oferite de autoritățile saudite pentru a atenua greutățile pelerinajului nu sunt oferite celor care călătoresc cu o viză personală. Pelerinii care au murit au trebuit să meargă pe jos prin deșert până la Mecca pentru a evita arestarea sau deportarea, se adaugă în declarație.

Autoritățile egiptene spun, de asemenea, că agențiile de turism respective nu au oferit pelerinilor „cazare adecvată”, adăugând că acest lucru a cauzat „epuizarea pelerinilor din cauza temperaturilor ridicate”.

Majoritatea celor care au murit nu erau înregistrați

Autoritățile egiptene au documentat, de asemenea, 31 de decese în rândul pelerinilor egipteni înregistrați, citând „boli cronice” drept cauză a deceselor.

Majoritatea celor care au murit nu erau înregistrați, se arată în declarație.

În ultimele zile, sute de persoane din diferite țări au murit în condițiile punitive pentru pelerinajul haj în orașul saudit, unde temperaturile au depășit uneori 51 de grade Celsius.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase