Fostul consilier științific principal al guvernului britanic, sir Patrick Vallance, a declarat că o altă pandemie este „absolut inevitabilă” și a îndemnat viitoarea administrație de la Londra să se concentreze asupra strategiei, avertizând că „nu suntem încă pregătiți”.
Vallance a declarat că este „minunat că avem alegeri”, deoarece există „în mod clar probleme care trebuie rezolvate”. Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facă următorul guvern este să implementeze „o supraveghere mai bună pentru a putea detecta aceste lucruri”, a spus el, potrivit The Guardian.
El a reiterat, de asemenea, ceea ce a spus liderilor G7 în 2021, că „trebuie să fim mult mai rapizi, mult mai aliniați – și există modalități de a face acest lucru – de la obținerea mult mai rapidă a diagnosticelor, la vaccinuri și tratamente, astfel încât să nu fie nevoie să se ajungă la măsurile extreme adoptate în timpul pandemiei COVID-19. Măsurile pe care le recomandă pot fi puse în aplicare, crede Vallance, dar „necesită o anumită coordonare”.
El a spus că, până în 2023, G7 „a cam uitat” de punctele pe care le-a prezentat în 2021.
„Nu puteți uita despre asta”, a avertizat el, recomandând ca pregătirile pentru pandemie să fie tratate în mod similar cu forțele armate.
„Știm că trebuie să avem o armată, nu pentru că va fi un război anul acesta, dar știm că este o parte importantă a ceea ce avem nevoie ca națiune. Trebuie să tratăm această pregătire în același mod și să nu o privim ca pe un lucru ușor, să continuăm să facem reduceri atunci când nu există niciun semn de pandemie – pentru că nu va exista niciun semn de pandemie”, a spus el.
El a menționat că unul dintre pașii în direcția cea bună este reprezentat de promovarea de către Organizația Mondială a Sănătății a acordului privind pandemiile, un acord propus pentru ca țările să colaboreze pentru a se pregăti pentru astfel de crize sanitare.
„Dar nu cred că există suficientă concentrare”, a avertizat el.
Pandemia de COVID-19, minoră în comparație cu bacteriile rezistente la medicamente
Animalele rurale sunt mai sensibile la activitatea umană, arată un studiu din timpul pandemiei