Home » D:News » Ce mesaj a avut un student catolic din Filipine pentru Papa Francisc?

Ce mesaj a avut un student catolic din Filipine pentru Papa Francisc?

Ce mesaj a avut un student catolic din Filipine pentru Papa Francisc?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.06.2024

Un student catolic din Filipine i-a cerut Papei Francisc să nu mai folosească un limbaj ofensator pentru comunitatea LGBTQ. Solicitarea vine după ce Papa a fost acuzat că a folosit un termen ofensator la adresa bărbaților gay în timpul unei întâlniri private.

Dialogul a avut loc joi, în mediul online, în cadrul unei întâlniri cu studenți catolici din diferite țări. Studentul Jack Lorenz Acebedo Rivero de la Universitatea Ateneo din Manila i-a spus Papei că a fost „proscris și hărțuit din cauza bisexualității sale”, potrivit BBC. Ei i-a cerut Papei „să înceteze să mai folosească un limbaj ofensator împotriva comunității LGBTQ”.

Rivera, care purta o centură cu însemnele comunității LGBTQ, i-a mai cerut Papei „să permită divorțul în Filipine”. În afară de Vatican, Filipine este singura țară din lume în care divorțul este ilegal.

Papa Francisc a spus că „femeile sunt cei mai buni oameni”

Papa a așteptat ca toți cei trei studenți din grupul lui Rivera să vorbească înainte de a oferi răspunsuri.

El nu a abordat în mod direct preocupările lui Rivera, dar a spus printr-un traducător că îl sfătuiește pe tânăr să deosebească dragostea adevărată de iubirea falsă.

„Alege întotdeauna dragostea adevărată”, a spus el.

Papa Francisc a mai spus grupului că „femeile sunt cei mai buni oameni”, chiar dacă societatea le vede ca fiind pe locul doi după bărbați.

„Un văduv cu greu poate merge singur. O femeie, singură, cu siguranță își poate crește familia. Aceasta este măreția femeilor”, a precizat Papa.

Comentariile apar după ce luna trecută Papa a folosit un limbaj ofensator împotriva bărbaților gay în timpul unei întâlniri cu ușile închise. Ulterior, el a prezentat scuze celor care au fost „răniți”, iar Vaticanul a spus că Papa nu a intenționat să jignească pe nimeni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase