Home » D:News » Program „Străzi deschise” pentru weekendul 22 și 23 iunie: Ce anunță organizatorii?

Program „Străzi deschise” pentru weekendul 22 și 23 iunie: Ce anunță organizatorii?

Program „Străzi deschise” pentru weekendul 22 și 23 iunie: Ce anunță organizatorii?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.06.2024

Strada Sibiu din sectorul 6 al Capitalei se transformă, în weekendul 22 și 23 iunie, în zonă pietonală între Bulevardul Timișoarei și strada Aleea Bujoreni cu ocazia evenimentului Străzi deschise.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, în weekendul 22-23 iunie, programul artistic al proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” cuprinde o nouă serie de concerte, spectacole de teatru pentru copii, instalații de artă interactivă, mini show-uri de acrobații, dar și concursuri cu premii surpriză, pe Calea Victoriei.

De asemenea, în premieră la această ediție, strada Sibiu din sectorul 6 al Capitalei se transformă în zonă pietonală între Bulevardul Timișoarei și strada Aleea Bujoreni și devine scena unui program complex, destinat publicului de toate vârstele: de la activități sportive, concerte de muzică live, spectacole de animație, până la ateliere creative de construcție păpuși.

Instalația de artă interactivă „Odeon Theatre Fountain”

Pe Calea Victoriei, Teatrul Odeon prezintă vizitatorilor instalația de artă interactivă „Odeon Theatre Fountain”, o selecție de imagini din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, disponibile în ambele zile de weekend în intervalul 10:00-21:00.

Pe parcursul celor două zile, tot în zona Teatrului Odeon, locuitorii Capitalei sunt așteptați cu numeroase surprize și concursuri cu premii.

Asociația Artiștilor Plastici București organizează, în zilele de 22 și 23 iunie, demonstrații de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul orar 10:00-19:00, iar participanții sunt invitați să admire operele de artă și să interacționeze cu artiștii vizuali.

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 11:00, pe Calea Victoriei nr. 110 are loc atelierul „Povești din vechiul București”, susținut de Oana Oroș, unde participanții vor călători în timp prin intermediul imaginii și vor afla cum s-a transformat Podul Mogoșoaiei în Calea Victoriei de astăzi, precum și povestea familiei Mavrocordat și a casei în care se află expoziția Muzeului Național al Literaturii Române.

Singurul eveniment național de evaluare a consumului propriu de alcool

Ca o noutate a programului, în zona Statuii Iuliu Maniu, publicul este așteptat sâmbătă, începând cu ora 11:00, să ia parte la singurul eveniment național de evaluare a consumului propriu de alcool – Săptămâna Națională de Testare a Consumului Personal de Alcool, derulat de Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății din România. Participanții sunt încurajați să intre în centrele de testare, unde își pot evalua nivelul de consum de alcool prin efectuarea Testului AUDIT.

Pentru iubitorii de muzică live, trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție) – îi va încânta cu recitaluri electrizante și variate în prima zi de weekend începând cu ora 17:00, iar pentru cei care preferă spectacolele de acrobații, Circul Metropolitan Bucureșteni completează atmosfera sâmbătă seara cu mini show-uri pline de energie și adrenalină în zona Monumentul Renașterii, de la ora 19:30. Fundația Andantino prezintă în cea de-a doua zi de weekend un spectacol de muzică și dans, începând cu ora 17:30 în zona Cercului Militar Național, iar artista Miruna Vidican va susține un concert de harpă inedit de la ora 20:00.

Casa Filipescu-Cesianu își așteaptă vizitatorii

Întâlnirile preferate ale copiilor cu actorii Teatrului de Animație Țăndărică în fața Muzeului Național de Artă al României continuă și în acest weekend cu spectacolul de animație „Freestyle Puppetry”, sâmbătă, începând cu ora 18:00, iar duminică, de la 17:30.

Tot duminică, cunoscutul artist Damian Drăghici, în formula Damian & Brothers, va susține în programul artistic al weekendului 11 „Străzi deschise” pe Calea Victoriei un flashmob muzical în care publicul este invitat să cânte și să danseze, începând cu ora 18:30.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend între orele 10:00 și 17:30, cu expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București”, prilej de a face o incursiune în istoria orașului.

Pe Strada Sibiu, programul artistic și recreativ începe la ora 9:00

Pe Strada Sibiu, programul artistic și recreativ începe la ora 9:00 cu activități sportive și continuă până la ora 21:00 cu nenumărate spectacole de teatru, concerte și ateliere, dar și cu demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, programate duminică în intervalul 10:00-19:00.

Spectacolul fascinant „Vițn, Sprițn & Kaprițn – Chirița & invitați și păpușele”, după un scenariu de Maia Morgenstern, organizat de Teatrul Evreiesc de Stat, vine la „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” în prima zi de weekend, de la ora 10:00, iar duminică, de la ora 11:00, are loc spectacolul concert-lecție „Viața lui Mozart” prezentat de Opera Comică pentru Copii.

Teatrul „Stela Popescu” dă întâlnire micilor locuitori ai Sectorului 6 la atelierele de joacă „Stela în vacanță”, susținute sâmbătă, 22 iunie, în intervalul 12:00-12:30, iar duminică, 23 iunie, între 17:30 și 18:00, vor prezenta Concertul „Dragă Ana”. În ambele zile de weekend, începând cu ora 18:00, concertele live de muzică populară, pop și de percuție susținute de artiștii Școlii de Artă București vor antrena participanții la joc, dans și voie bună.

Reprezentațiile dedicate copiilor continuă cu spectacolul interactiv „Călătorie muzicală” sâmbătă, începând cu ora 11:00, și duminică, de la ora 17:00, adus în fața publicului de Teatrul „Ion Creangă”, precum și cu un spectacol antrenant susținut de artiștii Teatrului Masca, „Spectacol NOU”, cu două reprezentații programate sâmbătă, 22 iunie, de la orele 18:00 și 19:00.

Talentatul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente de neuitat

Tot pe strada Sibiu, din sectorul 6 al Capitalei, Teatrul de Animație Țăndărică va prezenta sâmbătă, 22 iunie, de la ora 16:00, spectacolul „Capra cu trei iezi”, iar de la ora 17:00, Teatrul „Ion Creangă” va susține spectacolul de teatru „Prostia Omenească” , iar duminică, de la ora 11:00.

Every Can counts România, programul dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu se alătura proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” în acest weekend, cu scopul de a încuraja bucureștenii să valorifice dozele de aluminiu și de a contribui la conștientizarea importanței protejării mediului. Participarea va fi marcată prin prezentarea instalației PIXELATA, o lucrare de artă realizată din 1.300 de doze de băuturi din aluminiu. Publicul este invitat să se alăture acestei inițiative sâmbătă și duminică, în intervalul 16:00-19:00.

Teatrul Excelsior prezintă spectacolul „Cei trei purceluși”, duminică de la ora 12:00, o adaptare a poveștii clasice menită să aducă un strop de bucurie în rândul celor mici.

În ambele zile de weekend, talentatul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente de neuitat trecătorilor, începând cu ora 13.00, iar spectacolele-atelier „Joacă-n stradă cu Tzitzi și Poc”, vor anima participanții sâmbătă, 22 iunie, de la 14:30 și 15:30. Duminică, 23 iunie, începând cu ora 12:00, cei mici vor învăța tehnici de mânuire ale păpușilor și marionetelor împreună cu artistul păpușar Brândușa Oancă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Pata solară care a produs aurore spectaculoase în luna mai, îndreptată din nou spre Pământ
Pata solară care a produs aurore spectaculoase în luna mai, îndreptată din nou spre Pământ
O planta miraculoasă folosită de grecii antici, redescoperită după 2.000 de ani
O planta miraculoasă folosită de grecii antici, redescoperită după 2.000 de ani
Arheologii încearcă să înțeleagă de ce o războinică medievală a fost îngropată alături de 23 de călugări
Arheologii încearcă să înțeleagă de ce o războinică medievală a fost îngropată alături de 23 de călugări
Alice Ball, femeia care a ajutat la tratarea leprei. Prima femeie și primul afro-american care a obținut o diplomă de master în chimie
Alice Ball, femeia care a ajutat la tratarea leprei. Prima femeie și primul afro-american care a obținut o diplomă de ...
Rachel Carson, femeia care a dus cruciada împotriva pesticidelor
Rachel Carson, femeia care a dus cruciada împotriva pesticidelor
Aproape 2.000 de copii mor în fiecare zi din cauza poluării aerului, potrivit unui raport
Aproape 2.000 de copii mor în fiecare zi din cauza poluării aerului, potrivit unui raport
Un medicament inovator pentru regenerarea dinților, testat în premieră pe oameni
Un medicament inovator pentru regenerarea dinților, testat în premieră pe oameni
Test de cultură generală. Care trei țări produc 93% dintre navele din lume?
Test de cultură generală. Care trei țări produc 93% dintre navele din lume?
„Criza spațială” din Europa ajunge la final! Racheta Ariane 6, aproape gata de lansare
„Criza spațială” din Europa ajunge la final! Racheta Ariane 6, aproape gata de lansare
Papa Francisc nu este de acord cu legalizarea drogurilor. Cum i-a numit pe traficanți?
Papa Francisc nu este de acord cu legalizarea drogurilor. Cum i-a numit pe traficanți?
Epidemia care a decimat Armata României în plin război cu bulgarii pentru Dobrogea
Epidemia care a decimat Armata României în plin război cu bulgarii pentru Dobrogea
Lege adoptată în Parlament: Fără alcool, tutun și băuturi energizante vândute minorilor
Lege adoptată în Parlament: Fără alcool, tutun și băuturi energizante vândute minorilor
Evreii ultra-ortodocşi nu mai sunt scutiți de serviciul militar, a decis Curtea Supremă din Israel
Evreii ultra-ortodocşi nu mai sunt scutiți de serviciul militar, a decis Curtea Supremă din Israel
Prețuri mai mari la biletele de avion pentru a fi îndeplinite cerințele de mediu
Prețuri mai mari la biletele de avion pentru a fi îndeplinite cerințele de mediu
Julian Assange a ajuns în Australia, așteptat pe aeroport de familie și susținători
Julian Assange a ajuns în Australia, așteptat pe aeroport de familie și susținători
(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
NASA lansează „o stea artificială” pe orbita Pământului. De ce va fi mai bună decât una adevărată?
NASA lansează „o stea artificială” pe orbita Pământului. De ce va fi mai bună decât una adevărată?
Roverul Perseverance a prelevat nu doar roci de pe Marte, ci și aerul
Roverul Perseverance a prelevat nu doar roci de pe Marte, ci și aerul