Home » D:News » Emmanuel Macron a cerut rivalilor politici un pact împotriva extremei drepte

Emmanuel Macron a cerut rivalilor politici un pact împotriva extremei drepte

Emmanuel Macron a cerut rivalilor politici un pact împotriva extremei drepte
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.06.2024

Președintele Franței, Emmanuel Macron, le cere rivalilor politici să semneze un pact electoral împotriva extremei drepte. Alianța ar trebui să se formeze de urgență pentru a participa la alegerile legislative anticipate. Acestea au fost convocate de Macron.

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianță democratică împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Națională (RN) condus de Marine Le Pen, potrivit Reuters.

Macron a spus că „mulți dintre compatrioții noștri și liderii politici care nu se recunosc în febra extremistă” ar trebui să „construiască un nou proiect… o coaliție care să guverneze, o coaliție care să acționeze în slujba francezilor și pentru republică”. Macron s-a angajat să ia o atitudine mai fermă în problemele de imigrație, securitate și justiție, argumentând că soluțiile extremei drepte nu vor rezolva problemele și nu vor face decât să distrugă statul de drept din Franța.

Emmanuel Macron a convocat alegeri anticipate

Emmanuel Macron a convocat alegerile anticipate într-o mișcare surprinzătoare după ce partidul său a fost învins de extrema dreaptă la alegerile europarlamentare.

Alegerile vor avea loc pe 30 iunie și pe 7 iulie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase