Home » D:News » Vizită rară: de ce va merge premierul Chinei în Australia?

Vizită rară: de ce va merge premierul Chinei în Australia?

Vizită rară: de ce va merge premierul Chinei în Australia?
Li Qiang, Prim-ministrul Chinei. Foto: Profimedia
Publicat: 12.06.2024

Premierul Chinei Li Qiang va sosi sâmbătă în Australia pentru o vizită de patru zile, a declarat marți premierul australian Anthony Albanese. Aceasta va fi prima vizită a unui premier chinez în Australia din 2017.

Vizita va reprezenta „un alt pas important în stabilizarea relației noastre cu China”, le-a spus Albanese reporterilor din Canberra, potrivit Reuters.

Li va vizita orașul Adelaide, capitala Canberra și o regiune din Australia de Vest. Ambii lideri se vor întâlni cu oameni de afaceri australieni și chinezi la o masă rotundă în Australia de Vest.

China este cel mai mare partener comercial al Australiei. În 2020, China a impus restricții comerciale asupra unor produse agricole și minerale australiene din cauza unei dispute diplomatice. Ulterior, restricțiile au fost anulate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase