Home » D:News » Nvidia a depășit Apple! Este a doua cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia a depășit Apple! Este a doua cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia a depășit Apple! Este a doua cea mai valoroasă companie din lume
Credit foto: Profimedia
Publicat: 07.06.2024

Nvidia a depășit Apple și a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume. Cotația acțiunilor producătorului de microcipuri pentru inteligență artificială a crescut, ajungând să valoreze peste 3 trilioane de dolari (2,34 trilioane de lire sterline).

Doar Microsoft este o companie mai valoroasă listată la bursă, în timp ce Apple a căzut pe locul trei, potrivit Sky News.

Acțiunile Nvidia au crescut cu 5%, după un an de creștere – o acțiune costând acum 1.224,40 dolari (957 lire sterline). În urmă cu un an, o acțiune avea un preț de 386,54 dolari (302 lire sterline), dar investitorii s-au înghesuit pentru a investi în inteligența artificială.

Nvidia, evaluată la 1 trilion de dolari în februarie

Nu mai departe de luna februarie, Nvidia era evaluată la 1 trilion de dolari mai puțin decât acum, dar un nou interes s-a născut după ce compania a anunțat un „stock split”.

O astfel de mișcare va crește numărul de acțiuni disponibile – astfel încât mai mulți oameni pot investi – și va reduce, ca urmare, valoarea acțiunilor.

Valoarea companiilor publice se măsoară prin numărul de acțiuni emise și prețul acestor acțiuni.

Cursa Inteligenței Artificiale

Companiile de tehnologie – inclusiv Microsoft și Apple – s-au întrecut în a dezvolta inteligența artificială și a o încorpora în produsele lor.

Nvidia a fost fondată în 1993, în California. A dezvoltat microcipuri încă de la înființare și a adăugat caracteristici de învățare automată în produsele sale de ani de zile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase