Home » D:News » Producători japonezi, acuzați că au falsificat testele auto oficiale

Producători japonezi, acuzați că au falsificat testele auto oficiale

Producători japonezi, acuzați că au falsificat testele auto oficiale
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06.06.2024

Cinci companii auto din Japonia sunt vizate de o anchetă guvernamentală care examinează modul în care au fost făcute testele oficiale, inclusiv cele pentru accidente. Companiile sunt suspectate că au falsificat testele. Sediul Toyota a fost verificat de anchetatori.

Sediul Toyota Motor a fost vizitat de anchetatori, ca parte a unei investigații uriașe privind testele de siguranță făcute de marii producători japonezi, potrivit Sky News.

La câteva ore după ce președintele Toyota a prezentat scuze pentru testele falsificate, oficiali de la ministerul japonez al transporturilor au mers la birourile din sediul Toyota. În paralel, producția a trei modele Toyota în Japonia, Corolla Fielder, Corolla Axio și Yaris Cross, a fost suspendată.

Testele de motor au fost falsificate

Eșecurile testelor de la Toyota, dezvăluite pentru prima dată în ianuarie, au implicat teste de coliziune, testarea airbag-ului și deteriorarea banchetei din spate în cazul accidentelor. S-a constatat, de asemenea, că testele de putere ale motorului au fost falsificate.

Compania a insistat că modelele construite în străinătate nu sunt afectate. Rivalele Mazda, Honda, Suzuki și Yamaha sunt și ele prinse în scandal.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase