Țările din G7, „profund îngrijorate” de prietenia tot mai strânsă dintre Rusia și Coreea de N

03 06. 2024, 01:00
Sursa foto: Profimedia

10 țări, printre care și cele din Grupul celor 7 (G7), se declară „profund îngrijorate” de strângerea legăturilor dintre Rusia și Coreea de Nord. Reprezentanții națiunilor au redactat o declarație comună în care condamnă schimburile de arme dintre rușu și coreeni.

Miniștrii de externe din 10 națiuni, inclusiv cei din țările Grupului celor Șapte (G7), au condamnat vineri transferurile de arme din Coreea de Nord în Rusia, spunând că armele sunt folosite împotriva Ucrainei.

Miniștrii din Australia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Marea Britanie și Statele Unite, împreună cu Uniunea Europeană, au cerut Coreei de Nord să înceteze exporturile și să pună capăt programului de înarmare nucleară.

Noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord și a Rusiei

„Guvernele noastre se opun cu fermitate acestor transferuri continue de arme, pe care Rusia le-a folosit pentru a lovi infrastructura critică a Ucrainei, prelungind suferința poporului ucrainean”, se arată în declarație, potrivit Reuters.

Aliații occidentali nu au anunțat noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord și a Rusiei. Cele două țări au respins în mod repetat acuzațiile.