Home » D:News » Maratonista Josephine Chepkoech a primit 7 ani interdicție pentru dopaj

Maratonista Josephine Chepkoech a primit 7 ani interdicție pentru dopaj

Maratonista Josephine Chepkoech a primit 7 ani interdicție pentru dopaj
Maratonista Josephine Chepkoech. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.05.2024

Kenyanca Josephine Chepkoech, vicecampioană la maratonul de la Sevilla din februarie, a primit o interdicție de șapte ani pentru că a comis o a doua încălcare a reglementărilor antidoping.

Sportiva în vârstă de 35 de ani a realizat un record personal de 2:22:38 și a terminat pe locul al doilea în sudul Spaniei, în spatele etiopiencei Azmera Gebru. După cursă, ea a dat o probă de urină care a fost testată pozitiv pentru 5-alfa-Adiol și 5beta-Adiol, ambii metaboliți ai substanței interzise testosteron. La sfârșitul lunii aprilie, ea a câștigat maratonul de la Santiago din Chile, care nu a fost recunoscut de World Athletics.

Chepkoech a mai fost suspendată pentru doi ani în 2015, după ce a fost depistată pozitiv în urma unei curse de 10 km pe șosea în Angola. Întrucât a recunoscut a doua infracțiune de dopaj, perioada de ineligibilitate a fost redusă de la opt ani la șapte.

Acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri de dopaj în care au fost implicați atleți kenyeni, cu sportivi precum fostul medaliat cu bronz mondial la 10.000 m, Rhonex Kipruto, campionul de la Boston și de la maratonul din Chicago, Lawrence Cherono, și câștigătoarea de la Boston din 2019, Diana Kipyokei, toți având în prezent suspendări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase