Home » D:News » Metoda simplă care ar putea reduce riscul de alergie la arahide

Metoda simplă care ar putea reduce riscul de alergie la arahide

Metoda simplă care ar putea reduce riscul de alergie la arahide
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.05.2024

Introducerea timpurie a arahidelor în alimentația bebelușilor poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta alergie la această gustare, arată un studiu.

Copiii care au consumat frecvent unt de arahide sau gustări cu arahide între 4 și 6 luni aveau cu 71% mai puține șanse de a avea alergie la arahide mai târziu, față de cei care au evitat arahidele.

Descoperirea sugerează că expunerea timpurie la arahide poate oferi o protecție pe termen lung împotriva alergiei.

O intervenție simplă ar putea preveni cazuri de alergie la arahide

Cercetătorii estimează că o intervenție alimentară simplă ar putea preveni anual aproximativ 10.000 de cazuri de alergie la arahide potențial mortale în Marea Britanie și 100.000 la nivel global.

Gideon Lack, profesor de alergii pediatrice la King’s College din Londra, a declarat că părinții au evitat timp de zeci de ani alunele de teama alergiilor, dar acum apar dovezi clare că expunerea timpurie la alune oferă protecție pe termen lung împotriva alergiei.

„Recomand cu tărie ca bebelușii să primească alune până la patru luni dacă au eczemă și până la șase luni dacă nu au eczemă”, a declarat Lack pentru The Guardian.

Bebelușii cu un risc mai mare de alergii la arahide

Bebelușii cu eczemă au un risc mai mare de a face alergii la arahide, probabil pentru că urmele de alimente pot pătrunde mai ușor în piele și pot fi vizate de sistemul imunitar.

În prezent, unul din 50 de copii din Marea Britanie suferă de această alergie, cu aproximativ 14.000 de copii nou diagnosticați în fiecare an.

O cercetare anterioară a acelorași cercetători a constatat că un consum regulat de produse pe bază de arahide încă din copilărie a redus cu 81% riscul de alergie la arahide la vârsta de 5 ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase