Home » D:News » Volkswagen a anunțat o mașină electrică de 20.000 de euro pentru 2027

Volkswagen a anunțat o mașină electrică de 20.000 de euro pentru 2027

Volkswagen a anunțat o mașină electrică de 20.000 de euro pentru 2027
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.05.2024

Gigantul auto german Volkswagen a anunțat că în 2027 va prezenta un model de mașină electrică care va costa în jur de 20.000 de euro.

Potrivit anunțului făcut de către Volkswagen, mașina electrică ar urma să fie produsă în Europa și să plaseze grupul în cursa mașinilor electrice pentru publicul larg.

Constructorul vrea să își asume o „responsabilitate socială” prin lansarea unui „proiect de mobilitate electrică entry-level din Europa pentru Europa”, a declarat directorul general al Volkswagen, Oliver Blume, citat de AFP.

O gamă de noi mașini pe baterii

Volkswagen a detaliat, de asemenea, planurile pentru o gamă de noi mașini pe baterii cu prețuri sub 25.000 de euro, care vor fi prezentate încă de la sfârșitul anului 2025.

Printre acestea se numără două mașini compacte de la mărcile sale VW și Cupra, precum și două SUV-uri mici, câte unul de la VW și Skoda. Toate cele patru vehicule vor fi produse în Spania, a precizat Volkswagen.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase