Home » D:News » Căldură record în capitala Indiei! Au fost 50,5 grade Celsius

Căldură record în capitala Indiei! Au fost 50,5 grade Celsius

Căldură record în capitala Indiei! Au fost 50,5 grade Celsius
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.05.2024

Temperaturile din capitala Indiei au urcat la o temperatură record de 50,5 grade Celsius, a anunțat biroul meteorologic al guvernului, citat de AFP.

Departamentul Meteorologic al Indiei (IMD), care a anunțat „un val de căldură severă”, a înregistrat temperaturile la două stații din suburbiile Delhi, la Narela și Mungeshpur.

Ani de cercetări științifice au constatat că schimbările climatice duc la valuri de căldură mai lungi, mai frecvente și mai intense.

Ministrul Apelor a făcut apel la „responsabilitate colectivă”

Autoritățile din New Delhi au avertizat, de asemenea, asupra riscului de lipsă de apă, în timp ce capitala este cuprinsă de un val de căldură intensă – reducând aprovizionarea în unele zone.

Ministrul Apelor, Atishi Marlena, a făcut apel la „responsabilitate colectivă” pentru a opri risipa de apă, conform Times of India.

„Pentru a rezolva problema lipsei de apă, am luat o serie de măsuri, cum ar fi reducerea furnizării de apă de la două ori pe zi la o dată pe zi în multe zone”, a declarat Atishi, potrivit Indian Express.

Vijelii și ploi torențiale provocate de ciclonul Remal

Autoritățile sanitare au avertizat cu privire la impactul căldurii asupra sănătății, în special pentru sugari, persoanele în vârstă și cele cu boli cronice.

În același timp, Bengalul de Vest și statul Mizoram au fost lovite de vijelii și ploi torențiale provocate de ciclonul Remal, care a afectat India și Bangladesh, provocând moartea a peste 38 de persoane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase