Home » D:News » Irlanda a recunoscut oficial Palestina ca stat suveran și independent

Irlanda a recunoscut oficial Palestina ca stat suveran și independent

Irlanda a recunoscut oficial Palestina ca stat suveran și independent
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.05.2024

Irlanda a recunoscut în mod oficial Palestina ca stat suveran și independent. Măsuri asemănătoare ar putea anunța curând Norvegia și Spania.

Guvernul irlandez a anunțat că a fost de acord să stabilească relații diplomatice depline între Dublin și Ramallah. De asemenea irlandezii vor numi un ambasador în statul Palestina și vor deschide o ambasadă la Ramallah.

Autoritățile irlandeze au spus că inițial au intenționat să recunoască statul palestinian la finalul unui proces de pace în contextul soluției cu două state. Decizia a fost luată acum pentru a oferi o speranță de pace, au precizat irlandezii, potrivit Sky News.

Peste 140 de țări au recunoscut Palestina ca stat independent

Și cabinetul spaniol se întrunește marți pentru a recunoaște statul palestinian. Spania vrea să recunoască statul în baza granițelor stabilite în 1967. Se așteaptă ca și Norvegia să procedeze la fel. De altfel, Norvegia a înmânat guvernului palestinian o serie de documente diplomatice în weekend.

Până în prezent, peste 140 de țări au recunoscut un stat palestinian. Totuși, niciuna dintre marile puteri occidentale nu se numără printre ele.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase