De ce să „demisionezi în liniște” când poți „pleca în liniște”? Milenialii își iau concediu fără să le spună șefilor lor. Generația Z are o tactică diferită.
Un sondaj Harris Poll a constatat că 38% dintre mileniali și-au luat concediu pe ascuns, mai mult decât generația Z și generația X.
Renunțarea liniștită – a pleca de la locul de muncă fără a renunța la el sau la salariu – a devenit modă în primii ani ai erei muncii la distanță, dar unii angajați au găsit o altă modalitate de a lua o pauză de la locul de muncă. Aleg să își ia concediu fără să își ia în mod oficial concediu plătit și cu atât mai puțin să își informeze șefii. Se numește „vacanță liniștită”, iar milenialii, în special, par să o iubească.
Aproape patru din 10 mileniali au declarat că și-au luat concediu de odihnă fără să-și informeze angajatorul, potrivit unui nou sondaj realizat de Harris Poll în rândul a 1.170 de americani angajați. Asta în comparație cu 24% dintre cei din Generația Z și Generația X care au declarat că au făcut același lucru.
Sondajul citat de Business Insider a fost realizat online între 26 și 28 aprilie.
Milenialii au fost, de asemenea, mai predispuși să spună că au avut acțiuni pentru a face să pară că lucrează atunci când în realitate nu o fac: 38% dintre mileniali au declarat că și-au „plimbat” mouse-ul doar pentru a-și menține activ statutul pe aplicațiile de mesagerie, comparativ cu 30% dintre cei din Generația Z.
Aceștia vor chiar să pară că lucrează atunci când ar trebui să fie în afara programului de lucru, 37% dintre mileniali spunând că au programat intenționat un mesaj pe care să-l trimită în afara orelor obișnuite pentru a face să pară că lucrează peste program. Doar 27% dintre cei din Generația Z au spus că au făcut același lucru.
Este posibil ca milenialii să își ia vacanțe liniștite mai mult decât alte categorii din cauza diferențelor generaționale. Generația Z este mai „vocală” în ceea ce privește critica angajatorilor care nu au un bun echilibru între viața profesională și cea privată, în timp ce milenialii sunt mai predispuși să găsească o soluție de lucru liniștită „în spatele ușilor închise”.