Home » D:News » Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani la vulcanul Campi Flegrei din apropiere de Napoli

Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani la vulcanul Campi Flegrei din apropiere de Napoli

Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani la vulcanul Campi Flegrei din apropiere de Napoli
Sursa foto: Profimedia/ IMAGO
Publicat: 22.05.2024

Casele au fost evacuate și mulți oameni au dormit în mașini sau pe stradă după cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani din zona din jurul vulcanului Campi Flegrei, în apropiere de Napoli, scrie The Guardian.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,4 în Pozzuoli, un oraș portuar dens populat, a fost urmat de 150 de cutremure care au fost puternic resimțite și în Napoli.

Rapoartele presei locale au arătat că s-au format fisuri în clădiri și că s-au prăbușit bucăți de zidărie. Școlile au fost închise marți în Pozzuoli și într-un grup de orașe și districte din Napoli.

Activitatea seismică din zona vulcanului s-a intensificat

Activitatea seismică din zona vulcanului s-a intensificat în ultimii doi ani, frecvența și puterea cutremurelor fiind în creștere, pe măsură ce vechiul crater din vârful vulcanului slăbeşte şi presiunea de sub ea creşte. Acest lucru face ca solul să se ridice şi crusta vulcanului să se întindă.

„Pământul continuă să se ridice cu o rată de 2 cm pe lună, o rată mai mare decât anul trecut și, din păcate, se pare că va continua în acest ritm”, a declarat Mauro Di Vito, directorul Observatorului Vezuviu din cadrul Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia.

Un vulcan mult mai mare și mai activ decât Vezuviu

Guvernul italian a conceput un plan de evacuare în masă, cu teste de testare așteptate la sfârșitul lunii mai.

Campi Flegrei este un vulcan mult mai mare decât Vezuviu și este mult mai activ. Vulcanul se află într-o stare de neliniște de peste 70 de ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase