Home » D:News » Planta care ar putea încetini îmbătrânirea și reduce riscul de Alzheimer

Planta care ar putea încetini îmbătrânirea și reduce riscul de Alzheimer

Planta care ar putea încetini îmbătrânirea și reduce riscul de Alzheimer
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.05.2024

Un cercetător în neuroștiințe discută despre multiplele beneficii ale unei plante obișnuite despre care se crede că încetinește îmbătrânirea și reduce riscul apariției bolii Alzheimer.

Dr. Robert Love, cercetător în neuroștiință și al bolii Alzheimer, spune că turmericul, o substanță care se găsește în vechea rădăcină indiană Curcuma, se numără printre cele mai puternice ierburi.

Cercetătorii studiază de ani de zile beneficiile acestei plante, cunoscută mai ales pentru reducerea inflamațiilor și a simptomelor artritei, conform The Focus.

Planta care protejează celulele din organism

Cercetătorul detaliază însă și alte beneficii ale turmericului, inclusiv capacitatea acestuia de a încetini îmbătrânirea și de a adăuga mai mulți ani la viață.

Potrivit Dr. Robert, turmericul contribuie la longevitate prin proprietățile sale antioxidante, care protejează celulele din organism de daune și de „nivelurile ridicate de radicali liberi”, despre care se spune că accelerează îmbătrânirea.

Pe lângă longevitate, planta reduce riscul de boli de inimă și anumite tipuri de cancer, spune specialistul în neuroștiințe.

Un supliment de turmeric cu piper negru

Se spune că încetinește îmbătrânirea creierului prin îmbunătățirea memoriei, după cum au demonstrat studiile științifice.

Doctorul Robert Love recomandă 1.000 de miligrame pe zi. El sugerează să căutați un supliment de turmeric cu piper negru.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase