Home » D:News » Paul McCartney este primul muzician britanic miliardar

Paul McCartney este primul muzician britanic miliardar

Paul McCartney este primul muzician britanic miliardar
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.05.2024

Paul McCartney devine primul muzician britanic miliardar. În vârstă de 82 de ani, a urcat pe locul 165 în topul anual al celor mai bogați oameni din țară, prezentat vineri de Sunday Times.

Paul McCartney a intrat în clubul miliardarilor, potrivit clasamentului anual al celor mai bogați 350 de oameni din țară, prezentat vineri de Sunday Times.

În vârstă de 82 de ani, el a urcat pe locul 165, culegând roadele numeroaselor sale concerte și drepturi de autor, cu un mic ajutor în acest an din partea cântăreței americane Beyoncé, care a preluat piesa „Blackbird” a trupei Beatles pe ultimul său album.

Marea Britanie are 165 de miliardari

În total, potrivit Sunday Times Rich List, în Marea Britanie există 165 de miliardari, cu șase mai puțini decât anul trecut și cu 12 mai puțini decât recordul de 177 de miliardari din 2022, ceea ce a determinat ziarul să sublinieze că „se pare că (…) bogații lumii încep să părăsească” țara. Printre motivele invocate de ziar se numără nivelul taxelor, care a crescut în ultimii ani, și pierderea strălucirii Bursei de Valori din Londra, care atrage mai puțin capital.

De asemenea, averea combinată a celor mai bogate 350 de persoane din țară a scăzut ușor, de la 796,5 miliarde de lire sterline (929 de miliarde de euro) la 795,3 miliarde de lire sterline (927,7 miliarde de euro), ca urmare a creșterii ratelor dobânzilor, a inflației și a unei economii lente.

Familia lui Gopi Hinduja, proprietara unui conglomerat financiar, energetic și tehnologic, este în continuare în fruntea listei, cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline. Ea îl devansează pe Leonard Blavatnik (29,2 miliarde de lire sterline), care controlează Warner Music Group și platforma muzicală Deezer, care se află pe locul al doilea, în fața oamenilor de afaceri Simon și David Reuben (24,9 miliarde de lire sterline).

Ce avere are regele Carol al III-lea?

Premierul și fostul bancher Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty, moștenitoarea fondatorului gigantului tehnologic indian Infosys, se află pe locul 245, cu o avere de 651 de milioane de lire sterline.

Regele Carol al III-lea se află pe locul 258, cu 610 milioane de lire sterline.

Printre noii intrați în clasament se numără pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton și fiul fostului prim-ministru Tony Blair, Euan Blair, cofondator al Multiverse, o companie de tehnologie care dezvoltă cursuri de învățare pentru companii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase